۱۴۰۲-۰۳-۰۸
  • rss
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram
  • aparat
  • bisphone
  • bale
  • soroush
  • wispi

طرز تهیه غوره مسما یکی از خوشمزه ترین خورشت های گیلانی

  • ۱۴۰۲-۰۲-۰۱

اول ببینیم غوره مسما چیست؟

غوره مسما یکی از خورشت های محبوب گیلانی بوده که بسیاری از افراد عاشق طعم و مزه آن هستند. یکی از بی نظیر ترین خورش های گیلانی که با مرغ، غوره، بادمجان و گوجه تهیه می شود.

طرز تهیه غوره مسما گیلانی

مواد لازم برای تهیه‌ی غوره مسما

غوره مسما با مقدار مواد زیر برای ۴ تا ۵ نفر مناسب است. پخت این خورش خوشمزه در کل ۱ ساعت زمان می‌برد.

مرغ۵۰۰ گرم
بادمجان۶ عدد
گوجه ۳ عدد
غوره۱ لیوان
پیاز۱ عدد درشت
رب ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه‌ی غوره مسما گیلانی

  • مرحله اول طرز تهیه غوره مسما گیلانی

شما در شروع آشپزی مقداری روغن را درون تابه ریخته و بر روی حرارت اجاق گاز قرار دهید هنگامی که روغن داغ شد مرغ ها را درون تابه ریخته و سرخ کنید در این زمان مقدار کمی زردچوبه به مرغ اضافه نمایید.

 

  • مرحله دوم تهیه غوره مسما

کمی که رنگ مرغ تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به مرغ سرخ شده اضافه کنید و با هم تفت دهید پس از گذشت چند دقیقه تفت دادن پیاز سرخ شده را اضافه کنید و دوباره با هم تفت دهید.

  • مرحله سوم طرز تهیه غوره مسما گیلانی

در مرحله بعد غوره را به خورشت ساده اضافه کنید و با مواد مخلوط کرده و تفت دهید، حالا سه لیوان آب درون تابه ریخته و اجازه دهید تا بجوشد، حالا مقداری نمک و فلفل و دارچین اضافه کنید و حرارت اجاق را کم کنید و صبر نمایید تا خورشت خوشمزه جا افتاده شود.

  • مرحله چهارم

در طول این مدت زمان بادمجان ها را پوست گرفته و نمک بزنید ، سپس آنها را آبکش کنید تا نمکش گرفته شود پس از انجام این کار بادمجان ها را درون تابه ای جداگانه سرخ کنید.

 

  • مرحله پنجم طرز تهیه غوره مسما گیلانی

از درون تابه خارج کرده و در همان تابه گوجه فرنگی ها را تفت دهید، زمانی که خورشت پخته شد بادمجان و گوجه را اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد یک جوش با هم بزند و طعم خورشت عالی شود، اکنون غذای شما آماده برای سرو شده است.

روش گرفتن تلخی بادمجان

  1. بادمجان‌ها را پوست گرفته و از وسط نصف کنید.
  2. آب را جوش آورده، مقدار زیادی نمک به آن اضافه کنید و بادمجان را حدود ۱ ساعت، در آب نمک قرار دهید.
  3. پس از این مدت، آب آن را خالی کرده، بادمجان را به مدت ۱ ساعت در آب سرد قرار دهید.
  4. این عمل را دوباره تکرار کنید، یعنی سه بار آب را عوض کنید و هر بار ۱ ساعت بادمجان در آب بماند.
  5. مجددا آب را جوش آورده، نمک، آبلیمو، سرکه و شکر (از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری) به آب جوش اضافه کرده و بادمجان را به مدت ۱۵ دقیقه در آن بپزید.
  6. پس از این مدت بادمجان را در صافی ریخته، شستشو دهید و اجازه دهید آب آن گرفته شده و خشک شود.

 

نکات مهم طرز تهیه غوره مسما گیلانی

  • به جای بادمجان از کدو خورشتی هم میتوانید استفاده کنید.
  • اصل این خورشت با مرغ درست می شود در اصل هم بهتراست که از گوشت قرمز استفاده نشود.
  • اگر دوست دارید روغن کمتری در غذا استفاده شود میتوانید گوجه ها را سرخ نکنید و همین طور بادمجان ها را با روغن بسیار کم آب پز کنید.
  • پوست غوره‌ی معمولی خیلی کلفت‌تر از غوره‌ی عسگری است و دانه هم دارد. غوره‌ی عسگری بی‌دانه است. هر کدام را که دوست دارید می‌توانید استفاده کنید.
  • اگر غوره مسما را کمی ترش‌تر دوست دارید، می‌توانید از کمی آب غوره استفاده کنید.
  • غوره مسمای گیلانی با گوشت اردک هم درست می‌شود.
  • از گرد غوره هم می‌توانید به جای غوره استفاده کنید. گرد غوره بسیار ترش است و اگر استفاده کردید، ۱ ق چ خوری کافی است.
  • غوره مسما را در کنار کته یا چلو ساده و سبزی تازه سر سفره قرار دهید.
  • در گیلان بعضی از افراد این غذا را به همراه ماهی شور و سیر خام مصرف می‌کنند.
  • در طرز تهیه غوره مسما گیلانی بادمجان‌ها را از قبل از سرخ کردن کمی نمک زده تا تلخی آن گرفته شود.
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجتماعی