اول ببینیم غوره مسما چیست؟
غوره مسما یکی از خورشت های محبوب گیلانی بوده که بسیاری از افراد عاشق طعم و مزه آن هستند. یکی از بی نظیر ترین خورش های گیلانی که با مرغ، غوره، بادمجان و گوجه تهیه می شود.
طرز تهیه غوره مسما گیلانی
مواد لازم برای تهیهی غوره مسما
غوره مسما با مقدار مواد زیر برای ۴ تا ۵ نفر مناسب است. پخت این خورش خوشمزه در کل ۱ ساعت زمان میبرد.
مرغ | ۵۰۰ گرم |
بادمجان | ۶ عدد |
گوجه | ۳ عدد |
غوره | ۱ لیوان |
پیاز | ۱ عدد درشت |
رب | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیهی غوره مسما گیلانی
مرحله اول طرز تهیه غوره مسما گیلانی
شما در شروع آشپزی مقداری روغن را درون تابه ریخته و بر روی حرارت اجاق گاز قرار دهید هنگامی که روغن داغ شد مرغ ها را درون تابه ریخته و سرخ کنید در این زمان مقدار کمی زردچوبه به مرغ اضافه نمایید.
مرحله دوم تهیه غوره مسما
کمی که رنگ مرغ تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به مرغ سرخ شده اضافه کنید و با هم تفت دهید پس از گذشت چند دقیقه تفت دادن پیاز سرخ شده را اضافه کنید و دوباره با هم تفت دهید.
مرحله سوم طرز تهیه غوره مسما گیلانی
در مرحله بعد غوره را به خورشت ساده اضافه کنید و با مواد مخلوط کرده و تفت دهید، حالا سه لیوان آب درون تابه ریخته و اجازه دهید تا بجوشد، حالا مقداری نمک و فلفل و دارچین اضافه کنید و حرارت اجاق را کم کنید و صبر نمایید تا خورشت خوشمزه جا افتاده شود.
مرحله چهارم
در طول این مدت زمان بادمجان ها را پوست گرفته و نمک بزنید ، سپس آنها را آبکش کنید تا نمکش گرفته شود پس از انجام این کار بادمجان ها را درون تابه ای جداگانه سرخ کنید.
مرحله پنجم طرز تهیه غوره مسما گیلانی
از درون تابه خارج کرده و در همان تابه گوجه فرنگی ها را تفت دهید، زمانی که خورشت پخته شد بادمجان و گوجه را اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد یک جوش با هم بزند و طعم خورشت عالی شود، اکنون غذای شما آماده برای سرو شده است.
روش گرفتن تلخی بادمجان
- بادمجانها را پوست گرفته و از وسط نصف کنید.
- آب را جوش آورده، مقدار زیادی نمک به آن اضافه کنید و بادمجان را حدود ۱ ساعت، در آب نمک قرار دهید.
- پس از این مدت، آب آن را خالی کرده، بادمجان را به مدت ۱ ساعت در آب سرد قرار دهید.
- این عمل را دوباره تکرار کنید، یعنی سه بار آب را عوض کنید و هر بار ۱ ساعت بادمجان در آب بماند.
- مجددا آب را جوش آورده، نمک، آبلیمو، سرکه و شکر (از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری) به آب جوش اضافه کرده و بادمجان را به مدت ۱۵ دقیقه در آن بپزید.
- پس از این مدت بادمجان را در صافی ریخته، شستشو دهید و اجازه دهید آب آن گرفته شده و خشک شود.
نکات مهم طرز تهیه غوره مسما گیلانی
- به جای بادمجان از کدو خورشتی هم میتوانید استفاده کنید.
- اصل این خورشت با مرغ درست می شود در اصل هم بهتراست که از گوشت قرمز استفاده نشود.
- اگر دوست دارید روغن کمتری در غذا استفاده شود میتوانید گوجه ها را سرخ نکنید و همین طور بادمجان ها را با روغن بسیار کم آب پز کنید.
- پوست غورهی معمولی خیلی کلفتتر از غورهی عسگری است و دانه هم دارد. غورهی عسگری بیدانه است. هر کدام را که دوست دارید میتوانید استفاده کنید.
- اگر غوره مسما را کمی ترشتر دوست دارید، میتوانید از کمی آب غوره استفاده کنید.
- غوره مسمای گیلانی با گوشت اردک هم درست میشود.
- از گرد غوره هم میتوانید به جای غوره استفاده کنید. گرد غوره بسیار ترش است و اگر استفاده کردید، ۱ ق چ خوری کافی است.
- غوره مسما را در کنار کته یا چلو ساده و سبزی تازه سر سفره قرار دهید.
- در گیلان بعضی از افراد این غذا را به همراه ماهی شور و سیر خام مصرف میکنند.
- در طرز تهیه غوره مسما گیلانی بادمجانها را از قبل از سرخ کردن کمی نمک زده تا تلخی آن گرفته شود.